Där jag bloggar om mitt språkintresse

Engelska i mitt hemland


skrivet den 25 dec av Admin, klockan:09:41
I mitt hemland var det förut som så att man från femte klass fick välja ett andra språk som man skulle studera. När mina föräldrar var små så fick de välja mellan ryska och tyska. Min mamma läste då tyska och min pappa ryska. När jag gick i skolan så hade detta ändrats något och ryskan hade bytts ut mot engelska istället. Så jag hade som val att studera antingen tyska eller engelska. Det var inget enkelt val eftersom jag inte kunde motivera varför jag skulle föredra det ena framför det andra. Nu är det ändrat igen och numera måste alla läsa engelska när de börjar i femte klass. Detta tycker jag är bra och nu ser man en stor skillnad i att det är allt fler som pratar engelska så det är lättare för turister som kommer dit. Jag kan tänka mig att det var betydligt svårare att förut resa som turist i mitt land eftersom så få pratade engelska.  

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt