Där jag bloggar om mitt språkintresse

Mitt intresse för språk


skrivet den 22 aug av Admin, klockan:12:22
Mitt intresse för språk började mycket tidigt och jag minns det väldigt tydligt. Jag kan inte ha varit mer än cirka fyra år gammal då jag började fundera på och reflektera kring språk. Jag minns en sak mycket tydligt som om det hände igår. Jag promenerade med min familj i min barndomsstad som på den tiden var en mycket attraktiv stad för turister. Det var sommar vilket innebär att det fans väldigt många turister. Vi gick över en bro, en bro som kallas för ”den gröna bron” då det passerade ett antal turister förbi oss. De pratade ett konstigt språk. De sade något som jag inte kunde förstå och min första tanke var: Hur kunde de förstå varandra? Var det så att de inte skulle förstå vad jag sade till dem om jag pratade mitt språk? För mig var detta ett mysterium och något som jag minns att jag länge grubblade på.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt