Där jag bloggar om mitt språkintresse

Svenska för andraspråksundervisning


skrivet den 28 aug av Admin, klockan:12:24
Jag är som jag skrev i det förra inlägget utbildad gymnasielärare i svenska. Under min utbildning läste jag några extra kurser på kvällstid och en av dessa kurser var också i svenska men svenska för andraspråksundervisning. Ett mycket intressant ämne som många tyvärr ofta förknippar med den ”vanliga” kursen i svenska som man kan studera på högskolor eller universitet. Men det är inte samma. Naturligtvis finns det en del likheter men det finns betydligt fler skillnader. De största skillnaderna är att man när man studerar svenska för andraspråksundervisning går in mer detaljerat på varför saker och ting förhåller sig på ett visst sätt i språket eller inte. Det är detaljer som man inte behöver gå in på när man läser den ”vanliga” kursen i svenska eftersom man då antar att alla där pratar och kan språket och eftersom målgruppen man ska undervisa eller syftet med att man läser den kursen ser helt olika ut.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt