Där jag bloggar om mitt språkintresse

Varför visaya?


skrivet den 24 jun av Admin, klockan:22:03
När jag pratar med utonstående om den här kursen som jag går på nu så är det en del som frågar mig varför jag väljer att studera visaya och inte tagalog. Jag förstår varför de ställer den här frågan då visaya just är det som talas här medan tagalog talas runt om i Filippinerna. För att förklara det hela enkelt så kan man ju säga att om man läser tagalog så kan man kommunicera med nästan alla runt om i Filippinerna men läser man visaya så kan man endast kommunicera med de som bor här runt omkring där just visaya talas. Det låter ju kanske vid första anblicken ganska självklart att det är tagalog som är bäst att lära sig då men jag som jobbar med barn som har som mål att kunna kommunicera med de barn som jag jobbar med måste kunna visaya då barnen är så pass små att de inte har gått i skolan och därmed alltså inte talar tagalog.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt